Titeca: “De klant stuurt zijn verkoopfacturen elektronisch door, zonder dat hij daar iets van merkt … een klik op de knop volstaat”

U krijgt er wellicht wel vaker mee te maken: heel wat ondernemingen kunnen nog geen digitale facturen opmaken in een formaat dat onmiddellijk in uw boekhoudsoftware kan worden ingelezen. En dan hebben we het nog niet over de kleinere bedrijven die hun facturen nog in een tekstverwerkingsprogramma of gewoon op papier opmaken.

Boekhoudkantoor Titeca Accountancy heeft oplossingen gezocht om efficiënter te kunnen werken en om ondernemers te helpen om hun facturen snel, op uniforme wijze en digitaal te versturen. Hun klanten, een mix van grote ondernemingen, kmo’s en zelfstandigen uit Vlaanderen en Henegouwen, vertrouwen het merendeel van de administratieve taken toe aan Titeca terwijl zij zich voor de volle 100% concentreren op hun activiteiten en diensten voor hun klanten.

Geüniformiseerde verkoopfacturen

Dit boekhoudkantoor wil een “sparring partner” zijn voor ondernemers en het moest dus op zoek naar een partner die geüniformiseerde verkoopfacturen kan genereren compatibel met om het even welk boekhoudpakket. Er moest een partner worden gevonden die vertrouwd is met het uitwisselingsprotocol dat moet worden gevolgd en die in staat is om de wijzigingen op te volgen en het protocol aan te passen ongeacht het bestand dat door de ondernemer wordt aangeleverd.

Deze partner heeft Titeca gevonden in onze dienst “Verkoopfacturen”. “Sinds deze dienst actief is, nemen wij contact op met onze klanten die nog geen elektronische verkoopfacturen kunnen aanleveren. Wanneer zij een in eigen huis ontwikkeld softwarepakket gebruiken, dan nemen wij contact op met de ontwikkelaar en bespreken wij met hen een mogelijke samenwerking met CodaBox, om zo een echte toegevoegde waarde te kunnen creëren voor een minimale investering”, zegt Katrien Naert, Application Engineer bij Titeca. “Daarna neemt CodaBox het samen met de IT-consultant van de klant van ons over wat betreft de technische aspecten”.

En voor de klanten die nog geen facturatiesoftware gebruiken, raadt Titeca het gebruik van “Eenvoudig factureren” aan. Deze software is compatibel met de dienst “Verkoopfacturen” van CodaBox, net als andere softwarepakketten overigens. “Het is de kostprijs waard; het is intuïtief en makkelijk te implementeren”.

Efficiënter werken

Het voordeel voor Titeca is onmiskenbaar. “De klant stuurt zijn verkoopfacturen elektronisch door – via CodaBox – zonder dat hij daar iets van merkt … een klik op de knop volstaat. De facturen van onze klanten zijn onmiddellijk voor ons beschikbaar en kunnen meteen in onze boekhoudsoftware worden verwerkt.” Wij moeten geen gedrukte documenten meer opvragen of op zoek gaan naar documenten die de klant maar niet overmaakt.

Zowel het boekhoudkantoor als de eindklant boeken zo efficiëntiewinst: de betalingen komen sneller, de gegevens worden preciezer verwerkt. “Deze digitale uitwisseling van gegevens is bovendien gratis voor alle partijen”, zegt Katrien Naert die de diensten van CodaBox aanraadt. “De samenwerking met CodaBox verloopt bijzonder vlot. Zij luisteren naar de noden van de boekhouders en kunnen hen steeds bijkomende diensten aanbieden.”

Voor meer informatie over “Verkoopfacturen”

Wenst u meer informatie? Aarzel dan niet om rechtstreeks contact met ons op te nemen via info@codabox.com.

Share on LinkedInTweet about this on TwitterGoogle+Share on FacebookEmail to someonePrint this page