Isabel Group verwerft 100% van de aandelen van CodaBox

Brussel, 3 oktober 2016 – Op 3 oktober hebben Isabel Group en CodaBox een akkoord bereikt over de acquisitie van CodaBox door Isabel Group. Het akkoord is een belangrijke stap in de toenemende digitalisering van het boekhoudlandschap in België. De samenwerking tussen beide entiteiten, die onafhankelijk van elkaar blijven bestaan, zal leiden tot een betere service voor de professionele gebruiker, en een verbreding van het aanbod door de ontwikkeling van nieuwe diensten.

Met deze acquisitie bundelen twee sleutelspelers in het segment van financiële dienstverlening voor boekhouders hun krachten. Isabel Group is een gevestigde waarde op de Belgische financiële markt, met een sterke expertise in het faciliteren en automatiseren van het elektronische betaalverkeer. Door de acquisitie van CodaBox, haalt het waardevolle bijkomende knowhow in huis op het vlak van elektronische rekeninginformatie.

CodaBox werd gecreëerd voor boekhoudprofessionals en boekhoudexperten. Het bedrijf biedt diensten aan voor de dematerialisatie van bankafschriften, sociale documenten en verkoopfacturen. De elektronische toegang die de klant heeft tot deze documenten is van essentieel belang, zowel voor de banken – via Isabel Group – als voor CodaBox.

Een betere en bredere dienstverlening

Beide bedrijven zijn absoluut complementair”, aldus Johan De Meyer, CEO van Isabel Group. Dit zal de toegang tot de markt voor Isabel Group versnellen, wat de verdere uitbouw van een complementaire dienstverlening mogelijk moet maken. “Dit vertaalt zich voor de gebruiker in een verhoging van de kwaliteit en het professionalisme, maar ook in een verbreding van het aanbod door de ontwikkeling van nieuwe diensten.

Gezien de spectaculaire groei van de digitale economie en de Europese ambitie om het betalingslandschap te harmoniseren via de PSD 2-reglementering, zijn bedrijven in de financiële markt steeds vaker genoodzaakt om aan schaalvergroting te doen. Samen zullen CodaBox en Isabel Group beter en meer klanten kunnen bedienen dan voordien.

“Erkenning van geleverde inspanningen”

Voor CodaBox zal de samenwerking met Isabel Group de toegang tot Belgische banken een stuk makkelijker maken. CodaBox blijft bestaan als een afzonderlijke entiteit met ongewijzigde objectieven: boekhoudkantoren voorzien van digitale documenten. “In de dagelijkse werking zal er niets veranderen: onze klant is en blijft de boekhouder”, legt de CEO van CodaBox, Martin Servais, uit.

Om de verdere groei te verzekeren in een snel evoluerend landschap, had CodaBox nood aan een solide partner. “Dat Isabel Group aandeelhouder wordt, zal ons in staat stellen om verder en sneller te gaan”, verzekert Martin Servais. “Dit is een mooie erkenning van het werk dat ons personeel heeft verricht, en toont aan dat het vertrouwen dat onze partners in ons hebben gesteld, zijn vruchten afwerpt.” 

Goed nieuws voor bank en boekhouder

Het feit dat de banken op een indirecte manier hun intrede doen in de wereld van de accountancy, is een goede zaak voor de professionele boekhouder, vindt Martin Servais: “Het onderstreept de noodzaak om het beroep van eenieder af te bakenen, en de aanwezigheid in stand te houden van een speler die een gezonde interactie garandeert tussen de traditionele bank, het boekhoudkantoor en de boekhoudsoftware.”

Ook de banken zelf hebben baat bij deze samenwerking, dankzij verbeterde en meer gestroomlijnde processen voor de verwerking van gecodeerde rekeninginformatie (CODA). De CODA-service wordt bovendien beschikbaar voor een breder publiek. Johan De Meyer concludeert: “Deze samenwerking zal de efficiëntie van banken en professionele boekhouders aanzienlijk verhogen. Het is een belangrijke stap in de richting van een volledig digitale, professionele boekhoudomgeving”.

*** EINDE ***

Over Isabel Group

Isabel Group dat in 1995 werd opgericht op initiatief van de grootbanken – zijn aandeelhouders – is uitgegroeid tot de belangrijkste aanbieder van multibancair internetbankieren voor professionele gebruikers in België. 75.000 gebruikers en 30.000 klanten waaronder grote bedrijven, KMO’s, scholen, zelfstandigen, overheidsinstellingen kiezen zo de beste producten en diensten van meer dan 25 banken aan de beste voorwaarden. Met de oplossing Isabel 6 worden jaarlijks 422 miljoen beveiligde transacties verwerkt voor een waarde van 2.600 miljard euro.

Isabel Group is ook de drijvende kracht achter Zoomit, de gratis dienst in Internet en Mobile Banking van 13 banken waarmee facturen met één muisklik snel en gemakkelijk betaald worden. Zoomit wordt gebruikt door 950.000 consumenten en verwerkt jaarlijks 95 miljoen documenten van meer dan 100 verzenders van facturen en loonbrieven.

Isabel Group telt 250 experten, heeft zijn hoofdzetel in hartje Brussel en realiseerde in 2015 een omzet van 56,2 miljoen waarvan meer dan één derde integraal in innovatie geïnvesteerd wordt.

Isabel Group is de merknaam van Isabel NV/SA.

Voor meer informatie: www.isabel.eu

Over CodaBox

Opgericht in 2011, CodaBox is vandaag de trendsetter op vlak van digitalisering. CodaBox speelt voortdurend in op de noden van de markt en is in staat om innoverende oplossingen voor te stellen. CodaBox maakt gebruik van de meest recente technologieën en biedt unieke diensten aan boekhoudkantoren op de Belgische markt. CodaBox heeft intussen 1450 boekhoudkantoren als klant en is marktleider in zijn vakgebied.

Voor meer informatie: www.codabox.com

 

Perscontact

Dhr Ante Rimac

Isabel Group

Tel.: 02/545 17 11