Fundamentele administratie vereenvoudiging voor zelfstandigen en kmo’s dankzij Doccle en CodaBox

Doccle, het innovatieve digitale consumentenplatform dat begin 2014 gelanceerd werd, slaat de handen in elkaar met CodaBox, de marktleider in dematerialisatie van bankuittreksels en sociale documenten. Deze samenwerking hertekent het bestaande ecosysteem voor boekhouders en zelfstandigen drastisch en levert voor alle betrokken partijen enorme efficiëntiewinsten op. Daarnaast breidt Doccle met deze stap zijn aanbod naar kmo’s uit.

Als dienstverlener voor boekhoudkantoren levert CodaBox vandaag CODA-bestanden van 65.000 kmo’s aan meer dan 1.200 boekhoudkantoren. Daarnaast heeft het partnerschappen met het merendeel van de Belgische banken om zo het administratieve proces om CODA-bestanden te verkrijgen gemakkelijker en sneller te laten verlopen. Dit allemaal zonder de veiligheid en geheimhouding die inherent zijn aan deze transacties in het gedrang te brengen.

“Hiermee hebben we een belangrijke stap gezet om Doccle nog universeler te maken!” voegt Bram Lerouge, CEO van Doccle, toe. “We zijn er trots op dat onze dienst al meer dan 610.000 enthousiaste gebruikers heeft, voornamelijk particulieren. Met CodaBox maken we ons aanbod voor professionele gebruikers aantrekkelijk en bieden we voor het eerst specifieke dienstverlening aan voor zelfstandigen en kmo’s! Dit versterkt ook onze visie dat digitale administratie niet eindigt bij de betaling of ondertekening, maar dat we documenten ook moeten kunnen uitwisselen met anderen.”

CODA is een Belgische bankstandaard uitgegeven door Febelfin. Ze wordt door de Belgische banken gebruikt om bankafschriften digitaal aan te leveren aan hun professionele klanten. Vroeger moesten kmo’s zelf hun uittreksels, aankoop- en verkoopfacturen en sociale documenten verzamelen en naar de boekhouder brengen. CodaBox vereenvoudigde dit proces door dagelijks alle documenten voor de klant te coderen en rechtstreeks aan de boekhouder te bezorgen. Door Doccle aan de mix toe te voegen wordt dit proces nogmaals sneller en eenvoudiger voor kmo’s. Zij krijgen de mogelijkheid om al hun documenten automatisch op Doccle te raadplegen, te beheren en te archiveren. Doccle wordt nu dus het veilige archief voor de klant van de boekhouder die bij CodaBox klant is.

“De samenwerking met Doccle was een logische stap”, zegt Véronique Mestdagh, Sales and Partnerships Manager van CodaBox. “Onze wederzijds complementaire diensten en focus op veiligheid zorgen ervoor dat een samenwerking een meerwaarde biedt voor al onze eindklanten (de kmo’s, klanten van de boekhoudkantoren).Wij kunnen vanaf nu alle PDF-bestanden van de CODA’s en SODA’s automatisch doorsturen naar de Doccle-account van onze klanten. Sterker nog: we zijn nu klaar om met e-facturatiediensten te beginnen en deze aan onze accountants voor te stellen. Wij waren op zoek naar een partner die ons een krachtig en performant legaal archief kon aanbieden voor de visualisatie van de facturen van de kmo’s, in een gepaste en professionele omgeving. Daarnaast voegen we ook de eenvoudige betalingsmogelijkheden van Doccle aan ons aanbod toe. Ons werk bestaat erin om na goedkeuring of betaling van de factuur door het bedrijf, een kopie aan de boekhouder te bezorgen.”

De samenwerking trad in actie vanaf 20 december 2015 en richt zich in eerste instantie op de 65.000 kmo’s en zelfstandigen en de 1.200 boekhouders in ons land die samenwerken met CodaBox.