Voor welke banken kan CodaBox de CODA-bestanden leveren ?

CodaBox levert de CODA’s voor de volgende banken: AXA – BELFIUS – BNP PARIBAS FORTIS – BPOST – CBC – CPH – CRELAN – EUROPABANK – ING – VAN BREDA – KBC – MONTE PASCHI – NAGELMACKERS –
RECORD BANK – SOCIETE GENERALE – TRIODOS BANK – VDK

Zijn alle boekhoudprogramma’s compatibel met CodaBox ?

CodaBox is compatibel met de volgende boekhoudprogramma’s: Adix – Adsolut – Allegro – Audit 3000 – Be.Wan – Christiaens Computer Service (BoCount) – Exact (ExactOnline, ProAcc, Globe) – Illico Soft – Kluwer (Expert-M, Top Account, Vero, Briljant Account, EVA Online) – Lex Acta B – Mercator – Octopus – OpenERP7.0 – Popsy – Portima (Brio) – Sage Bob 50 – Toga – Venice – Verass – Winauditor – Winbooks – Wings – Yuki…

CodaBox is eveneens compatibel met alle programma’s die het CODA-formaat kunnen lezen.

Hoe een bestelling plaatsen ?

Hiervoor volstaat het contact op te nemen met CodaBox of een van onze distributeurs-partners die u de nodige documenten zullen bezorgen om u op weg te helpen: voorstelling van onze diensten en tarieven, samenwerkingsovereenkomst en gegevensfiche die moet worden ingevuld zodat wij de bankmandaten kunnen aanmaken voor de gewenste rekeningen.

Op welke manier worden de CODA-bestanden bij mij geleverd ?

CodaBox levert de CODA-bestanden op een veilige manier af in de IT-omgeving van de gebruiker. Dat gebeurt via de API CodaBox of via andere beveiligde elektronische kanalen. De bestanden worden gebruiksklaar geleverd en eenvoudig en doeltreffend geordend en gerangschikt: op datum, saldo, nummer, enz. CodaBox levert ook een dagelijks afschrift van het CODA-bestand in pdf-formaat; op die manier kan het bankuittreksel eenvoudig worden weergegeven.

Kan ik ook gebruik maken van de diensten van CodaBox als ik geen server heb ?

Natuurlijk! CodaBox zal u een alternatief voorstellen om u de CODA-bestanden te kunnen bezorgen.

Komt de nummering van de CODA-bestanden die door CodaBox worden geleverd overeen met de nummering van de papieren uittreksels ?

De nummering van het CODA-bestand gebeurt automatisch en neemt elke dag met 1 toe. Ze stemt, behoudens uitzonderingen wegens technische bijzonderheden van sommige banken, overeen met de nummering van het papieren bankuittreksel.

Hoeveel bedraagt de leveringstermijn van het eerste CODA-bestand vanaf het ogenblik waarop ik mijn bestelling plaats ?

Zodra we uw bestelling ontvangen, bezorgen we u de bankmandaten voor ondertekening. Zodra de documenten ondertekend zijn, worden ze aan de banken overgemaakt om de handtekening te valideren en om de CODA’s te activeren. De termijn voor de activering verschilt sterk van de ene bank tot de andere (van 1 week tot 1 maand). CodaBox onderhandelt voortdurend met de banken om deze activeringstermijn zo kort mogelijk te maken.

Sommige klanten geven zelf hun boekhouding in. Kunnen zij ook een beroep doen op de diensten van CodaBox ?

Natuurlijk, de CODA‘s kunnen bij u of bij uw klanten worden geleverd. Om wettelijke redenen moeten de klanten echter wel een samenwerkingsovereenkomst met CodaBox ondertekenen.

Welke bijkomende diensten biedt CodaBox in vergelijking met andere spelers op de markt ?

Geen enkele andere speler op de markt biedt dezelfde verscheidenheid en dezelfde kwaliteit van dienstverlening aan als CodaBox. Wat de CODA-bestanden betreft, zorgt CodaBox werkelijk voor alles: administratieve stappen, goede contacten met de banken, levering en rangschikking van de bestanden in een sterk beveiligde omgeving, controle van de saldo’s, verzending van een pdf-bestand met daarin alle bankverrichtingen, …

CodaBox ontwikkelt ook nieuwe toepassingen die het werk van de boekhouders-fiscalisten nog zullen vereenvoudigen.

Moet ik bij mijn bestelling verduidelijken of het gaat om een spaarrekening of gebeurt dat automatisch ?

CodaBox neemt de kosten voor de activering van spaarrekeningen verbonden aan lopende rekeningen voor zijn rekening. CodaBox kan de aard van de bankrekening bepalen. U hoeft dit dus niet te vermelden bij het invullen van de gegevensfiche.

Hoe verloopt de herkenning van de CODA-bestanden in mijn boekhoudprogramma ?

De integratie van de CODA’s in uw programma hangt af van de functionaliteiten van dit programma. CodaBox werk nauw samen met de ontwikkelaars van programma’s, zodat de CODA’s zo optimaal mogelijk kunnen worden gebruikt. Dankzij de samenwerking van alle partners (distributeurs, ontwikkelaars, gebruikers) evolueren de boekhoudprogramma’s voortdurend.

CodaBox voegt een pdf-bestand bij het CODA-bestand. Wat houdt dit in ?

Deze dienst is optioneel (maar inbegrepen in de basisprijs). De klanten die dit willen, ontvangen via e-mail een pdf-bestand met alle gegevens van de CODA. De boekhoudkantoren kunnen deze dienst ook aan hun klanten aanbieden. CodaBox beëindigt deze dienst op eenvoudig verzoek.