De eenvoud van de verwerking van CODA-bestanden met Sage BOB 50

Sage BOB 50 bevat talrijke tools om CODA-bestanden te verwerken. In versie 4.10, die weldra beschikbaar zal zijn, zal u nog sneller en efficiënter kunnen werken.

In juni laatstleden heeft een constructieve vergadering plaatsgevonden die door CodaBox in samenwerking met Sage werd belegd. Deze vergadering hergroepeerde een vertegenwoordiger van Sage (de heer Nestergal), een verkoper van de software (de heer Loquet, Megabyte) en verschillende gebruikers (de heer Peeters, Etugest Accountancy – de heer Arickx, Arickx C. – de heer Koevoets, RSM Belgium – de heer Haulot, BPO-Tax) rond de tafel . Deze vergadering heeft de gebruikers toegelaten om hun opmerkingen wat het dagelijkse gebruik van de module betreft in kennis te stellen. Sage heeft natuurlijk rekening ervan in de nieuwe versie van zijn software gehouden.

Een overzicht van de nieuwtjes:

  • De rekeninguittreksels die u ontvangt, bevatten waarschijnlijk sleutelbegrippen met betrekking tot periodieke betalingen (vb. “Huur A” in de mededeling). In Sage BOB 50 is het mogelijk om deze begrippen te koppelen aan ingaverekeningen in de algemene boekhouding.
    • In de nieuwe versie heeft u de mogelijkheid om hieraan een analytische structuur te koppelen.
    • Via slechts twee muisklikken is het eveneens mogelijk om de configuratie van deze begrippen naar andere boekhouddossiers te exporteren!
    • Het sleutelbegrip kan ook een rekeningnummer van een derde zijn. Op die manier kan automatisch een boekhoudkundige ingave worden voorgesteld bij derdenrekeningen die regelmatig worden gebruikt. Dit is onder andere het geval voor het rekeningnummer waarop btw-betalingen dienen te gebeuren, vooruitbetalingen, …
  • Om een duidelijker overzicht te krijgen in de werkomgeving van de bankverrichtingen, is het eveneens mogelijk om de volgorde waarin de CODA-bestanden moeten worden weergegeven, te sorteren. U kan dus onder andere chronologisch sorteren op datum of op rekening.

Wist u dat ?

  • In bestanden met aflossingen van bankleningen worden de bedragen gesplitst op basis van het totaal en de details van de CODA-structuur. Deze gesplitste bedragen bevatten een kostencode (vb. 100 = brutobedrag, 002 = betaalde rente, …). De tabel met kostencodes van de bankmodule bevat al deze codes met hun omschrijving, en biedt u de mogelijkheid om rekeningen uit de algemene boekhouding te koppelen aan dergelijke kostencodes. Op die manier worden boekingen automatisch ingevuld van zodra het CODA-bestand wordt ingelezen!
  • In de versie Sage BOB 50 die sinds 13/08/2013 beschikbaar is, is het mogelijk om meerdere rekeninguittreksels via slechts één bewerking te importeren in de boekhouding, vb. alle uittreksels van een bepaalde maand.