CodaBox erkend als PEPPOL “Access Point”, groen licht van de Vlaamse regering

We hebben een volgende horde genomen naar de dematerialisatie van facturen: CodaBox is officieel erkend als PEPPOL-toegangspunt door de Europese autoriteiten. Bovendien kunnen leveranciers van entiteiten van de Vlaamse overheid vanaf nu hun PEPPOL-compatibele facturen via CodaBox verzenden.

Eind november vorig jaar kondigden we aan dat CodaBox zijn eerste factuur via het Open PEPPOL-net had verstuurd.

Sindsdien zijn de zaken snel vooruit gegaan: we hebben het “Transport Infrastructure Agreement (TIA)” ondertekend en onze productiecertificaten bemachtigd. Wij zijn voortaan dus ook een van de gecertificeerde PEPPOL-leveranciers die erkend zijn door de Europese autoriteiten.

Met andere woorden wordt CodaBox vanaf nu beschouwd als een officiële ‘gateway’ tussen het Open PEPPOL-platform en de entiteiten of lokale oplossingen voor het elektronisch beheer van facturen (e-procurement).

“Go” van de Vlaamse overheid

Wij zijn ook verheugd om aan te kondigen dat de leveranciers van de entiteiten van de Vlaamse overheid vanaf nu hun elektronische, PEPPOL-compatibele facturen via CodaBox kunnen verzenden.

Na de beslissende tests hebben we groen licht gekregen van de Vlaamse overheid. Dit is een logisch vervolg op de stappen die de overheid onderneemt om de facturen van hun leveranciers enkel nog via elektronische weg te ontvangen, zoals we eerder al schreven.

Wij zijn blij om vast te stellen dat de dematerialisatie van facturen tussen bedrijven en Europese openbare instellingen er meer dan ooit op vooruitgaat.

Hebt u vragen over PEPPOL? Aarzel niet om ons te contacteren via info@codabox.com.