CodaBox Connect bereikt een nieuwe mijlpaal met 70 ondertekende API-dienstenovereenkomsten via haar softwarepartners

Sinds begin dit jaar richt CodaBox zich naast zijn voornaamste doelgroep – boekhouders – op een nieuwe doelgroep, “haar softwarepartners”. Concreet gaat het om een totaalpakket van API-diensten onder de noemer CodaBox Connect dat wordt aangeboden aan de softwarepartners.

In een paar maanden tijd zijn er meer dan 70 dienstenovereenkomsten ondertekend door partners in facturatie- en boekhoudsoftware met als enige doel een meerwaarde te bieden aan hun klanten.

De reeds geconnecteerde CodaBox software partners zijn zichtbaar voor de 2200+ CodaBox boekhouders en ondernemers op de CodaBox-website.

Er zijn 2 diensten die opvallend veel onderschreven worden door de softwarepartners van CodaBox:

De eerste is de API-dienst: Sales invoices_copy to accountant

“We streven naar een echte win-win met onze softwarepartners”, aldus Jurgen Soetaert, software partnership manager bij CodaBox.

De win voor de softwareontwikkelaar is dat hun klanten Coda-bestanden kunnen ontvangen in hun software, waardoor automatisch de betalingen kunnen worden gecontroleerd en de verkoopfacturen kunnen worden doorgeven aan de boekhouder, dit ongeacht de bank waarmee ze werken.

Dit betekent veel tijdswinst voor de ondernemer, die niet voortdurend bij verschillende banken moet inloggen om zijn codabestanden te ontvangen. Daarnaast hoeft hij/zij de betalingen niet langer manueel te controleren in de facturatiesoftware.

Ten slotte wordt de verkoopfactuur van de ondernemer automatisch doorgestuurd naar de accountant, waardoor er geen fysiek transport van facturen meer nodig is.

“De win voor CodaBox bestaat uit de levering van meer verkoopfacturen in een injecteerbaar formaat aan hun 2200+ accountants.

De tweede dienst die erg populair is betreft de Dienst Sales invoices_send to customer_PEPPOL

“Sinds begin dit jaar is het voor leveranciers van de Vlaamse overheid verplicht om hun facturen in het Peppol formaat af te leveren op het Mercuriusplatform.  CodaBox is ervan overtuigd dat Peppol de toekomstige Europese standaard wordt voor e-facturatie.

Om deze evolutie te vergemakkelijk voor haar softwarepartners is CodaBox sinds 1 januari een Peppol Access Point voor de verzending van verkoopfacturen van ondernemers en sinds begin juli ook een Peppol Access Point voor de ontvangst van aankoopfacturen”, gaat Soetaert verder.

Op het vlak van Peppol heeft CodaBox heel wat in-house expertise, met name dankzij dhr. Paul Simons, e-director, die al meer dan 30 jaar actief is in de accounting wereld en erg betrokken is bij de uitrol van e-facturatie in België.

Als forumlid stond hij aan de wieg van de e-FFF-standaard in België. Vandaag is hij actief betrokken bij een nieuwe Peppol-werkgroep die de voornaamste softwarebedrijven in België betrekt bij e-facturatie en de ontwikkeling ervan.

 

Meer info vindt u op:

connect.codabox.com