Belfius gaat voor e-invoicing via Peppol met CodaBox

Enkele maanden geleden hebben we Belfius aangesloten op het Peppol-netwerk via ons access-point. Hierdoor ontvangt de dienst ‘Incoming Invoices’ van Belfius een deel van haar aankoopfacturen voortaan automatisch en volledig digitaal.

Momenteel wordt Peppol voornamelijk door overheidsdiensten gebruikt (B2G). Dankzij partnerships zoals met Belfius staat de deur nu écht open voor B2B e-invoicing in België.

Sinds de start van het project schakelen meer en meer leveranciers van Belfius op e-invoicing via Peppol over. Het succes en toenemend volume luidt volgens ons een nieuwe fase in het e-invoicing tijdperk in, waarin iedereen in België elektronische facturen kan versturen.

Bij CodaBox bouwen we efficiënte oplossingen die onze klanten toelaten om hun administratieve document-verwerking te digitaliseren en te automatiseren.

Ook voor e-invoicing houden wij vast aan onze no-nonsens aanpak. Wij geloven niet in PDF-bestanden die nog manueel verwerkt moeten worden. Het Peppol-netwerk biedt volgens ons enorme mogelijkheden voor bedrijven die hun administratie verder willen digitaliseren.

Daarom bieden wij aan software-pakketten de benodigde interfaces om aan te sluiten op Peppol, zowel voor verkoop- als aankoopfacturen. Bovendien hebben wij een volledig gedigitaliseerd proces ontwikkeld waarbij de aankoopfacturen van ondernemingen automatisch naar hun boekhouder worden verstuurd.

Vandaag zijn al meer dan 1.100 bedrijven en 30 software-pakketten via CodaBox op het Peppol-netwerk aangesloten en dit aantal neemt iedere dag toe.

Nog vragen over e-invoicing of Peppol? Ga dan gerust een kijkje nemen op onze gedetailleerde Peppol-pagina. Je kan ook onmiddellijk contact opnemen met onze collega Jurgen, die jouw vragen met plezier zal beantwoorden.